Bevers

i_ins_bevers.gifBevers zijn de jongste leden bij Scouting Nederland. Het is een speltak voor zowel jongens en meisjes in de leeftijd van 4½ tot 7 jaar. Elke zaterdagochtend hebben de Bevers bij onze groep opkomst. Steeds heeft de leiding weer wat anders bedacht dat ze samen met de Bevers gaan doen. Zoals knutselen, schilderen, tekenen, verhalen vertellen, verkleden, speurtochtjes, spelletjes, naar het bos, zingen, schminken, tenten bouwen, muziek maken, enz.

De Bevers spelen in een fantasiehuis dat Hotsjietonia heet. De bewoners daarvan zijn Lange Doener, Hippe Springveer, Lappezak, Pompedomp, Frederik Scheuremaar en heel veel dieren. Iedere bewoner heeft zijn eigen activiteitengebied. Frederik Scheuremaar houdt zich bijv. bezig met papier en alles wat daar mee samenhangt.

frederik2.jpg hippe.gif

Een paar keer per jaar wordt er voor alle Bevers uit Arnhem en omgeving een activiteit georganiseerd, waar wij met onze groep ook altijd aan meedoen. Soms is er een kamp met steeds een ander thema. Dan komen de Bevers een nachtje of weekendje op onze eigen blokhut logeren.

Wat je in elk geval moet weten:

  • De opkomsten zijn op zaterdagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur
  • De Bevers zijn te herkennen aan hun rode trui.